A.S.Z.V. SPONS - Lidmaatschap

Welkom bij de Amsterdamse Studentenzwemvereniging SPONS! Sinds 22 januari 1997 is SPONS dé studentenzwemvereniging van Amsterdam met de focus op water, gezelligheid en sportiviteit.

SPONS is een zwemvereniging, maar ook een studentenvereniging. Dat betekent dat we vier keer per week de mogelijkheid hebben om lekker te trainen in het zwembad, maar daarna graag een wijntje of biertje drinken in onze stamkroeg. De beste combinatie van zwemmen en gezelligheid zijn de wedstrijden van de Nederlandse Studentenzwemcompetitie (NSZK). In deze competitie strijden alle elf studentenzwemverenigingen van Nederland tegen elkaar voor de titel ’beste studentenzwemvereniging van Nederland’. Deze legendarische weekenden beginnen altijd met een preborrel op vrijdagavond, waarna we op zaterdag onze competitieve kant laten zien tijdens de wedstrijd om vervolgens gezellig samen met alle andere studentenzwemverenigingen van Nederland te eten en daarna te feesten tot in de late uurtjes.

Naast trainingen en wedstrijden organiseren we tevens vele leuke activiteiten, zoals het introductieweekend, de winterSPONS, het jaarlijkse kerstdiner, schaatsen en een mooi eindfeest.

Natuurlijk wordt iedereen op de hoogte gehouden door middel van ons clubblad: het OnderSPONSje, waar de uitslagen van wedstrijden, het zwemprogramma, activiteiten, verhaaltjes van mede-SPONSen en de laatste roddels in staan.

Om mee te kunnen zwemmen met SPONS-trainingen moet je lid zijn van SPONS en in het bezit zijn van een conditiezwemkaart van het Universitair Sportcentrum (USC).

Zwemmen is een heerlijke manier om je conditie op peil te houden en je studiehoofd te verfrissen na een lange dag in de collegebanken. Dus aarzel niet langer, en meld je aan bij onze gezellige vereniging.

Wil je eerst nog wat meer informatie, lees dan verder op de website of kom gezellig een keertje proeftrainen. Gedurende het hele jaar kun je tijdens de training komen kijken of meezwemmen om kennis te maken met SPONS. Je kunt je aanmelden voor een proeftraining onder ’Lidmaatschap’ in het menu of door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens in het zwembad!