A.S.Z.V. SPONS - Wedstrijden

SPONS neemt jaarlijks deel aan vijf wedstrijden. Vier hiervan behoren tot de Nederlandse Studentenzwemcompetitie (NSZK) waarbij alle elf studentenzwemverenigingen van Nederland tegen elkaar strijden om de titel ’beste studentenzwemvereniging van Nederland’. De wedstrijden vinden elk plaats in een andere studentenstad en gaan gepaard met een gezellig weekend. We beginnen altijd met een preborrel op vrijdagavond, waarna we op zaterdag onze competitieve kant laten zien tijdens de wedstrijd om vervolgens gezellig samen met alle andere studentenzwemverenigingen van Nederland te eten en daarna te feesten tot in de late uurtjes. De vijfde wedstrijd van het seizoen is het Nederlands Studenten Kampioenschap zwemmen (NSK), waarbij je individueel strijdt om jezelf ’Studenten zwemkampioen’ van het jaar te noemen.

Naast deze wedstrijden doet SPONS tevens mee aan een aantal andere wedstrijden. De specifieke wedstrijden waaraan zal worden deelgenomen wordt per seizoen bepaald door het bestuur.

Om deel te nemen aan de Nederlandse Studentenzwemcompetitie heb je geen jaarstartvergunning nodig. Wil je echter naast deze wedstrijden ook nog deelnemen aan andere wedstrijden, waar wel een dag-/jaarstartvergunning voor nodig is, dan kun je deze aanvragen via de zwemcommissaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via deze link kom je op de KNZB wedstrijdkalender. Hierin zijn alle wedstrijden die er zijn opgenomen. Mocht je hier een leuke wedstrijd tegenkomen waar je aan mee wil doen, stuur de zwemcommissaris dan een mailtje. 

Op deze manier kun je via SPONS meedoen aan elke wedstrijd die je leuk lijkt!

Sponsors